Ne hagyd, hogy a napozás miatt ne láthasd felnőni a gyerekeidet!

Egy 27 éves alabamai nő feltette okulásul a Facebookra a képét, amin bőrrák ellen kezelik. Mára 55 ezren osztották meg a fotót. Az ápolónőként dolgozó Tawny Willoughby még áprilisban tette ki a tényleg ijesztő fotót, elrettentésül a nyári napozószezon előtt. Ezt írta:

Ha valakinek kell motiváció, hogy nehogy szoláriumba menjen vagy napozzon, akkor íme, itt van! Így néz ki egy bőrrákellenes kezelés. Használjatok napvédő krémeket, vagy még inkább spray tant (barnító sprayt)! Csak egy bőröd van, és óvnod kell. Tanulj mások hibáiból! Ne hagyd, hogy a napozás miatt ne láthasd felnőni a gyerekeidet.

Ne hagyd, hogy a napozás miatt ne láthasd felnőni a gyerekeidet!

Azt is hozzátette, hogy főiskolásként heti négy-öt alkalommal is járt szoláriumba, azért ilyen gyakran, mert a bőrén csak rövid ideig maradt meg a barnaság. 21 éves korában vették észre nála a bőrrákot először, azóta számos alkalommal kezelték: mostanság 6-12 havonta jár bőrgyógyászhoz, és minden alkalommal rákos szöveteket kell eltávolítani a bőréből. Sokféle terápiát kapott, a képen az Aldara nevű krém látható.

A bőrrákról sokan azt hiszik, csak anyajegyekből alakulhat ki, de Willoughby figyelmeztet, hogy korántsem: bármit muszáj kivizsgáltatni a bőrön, ami gyanús, nem akar begyógyulni, esetleg néha vérzik is. A WHO szerint azok, akik 30 éves koruk alatt rendszeresen szoláriumba járnak, 75 százalékkal növelik a bőrrák legveszélyesebb fajtája, a melanoma kialakulásának kockázatát – Willoughby egyedül azért hálás a sorsnak, amiért legalább melanomája nincsen.

A cikk forrása: cink.hu

HASONLÓ BEJEGYZÉSEK