Mitesszerek, pattanások! Mit csináljak? Itt a megoldás!

Először is fontos, hogy szakember, azaz kozmetikus lássa a bőrt! Fontos, hogy kimerítően átbeszéljük, hogy mi állhat a mitesszerek, pattanások hátterében. (hormonok, gyulladások, betegségek, környezeti tényezők). Kozmetikusa ezek után, felállítja a bőrdiagnózist, melynek megfelelően elvégzi a kezelést. Egy szakszerű kezelés azonban még kevés! Fontos hogy otthon is a megfelelő termékeket használjuk és persze szakszerű módon!A nyílt mitesszerekben sötét pontként megülő faggyú és elhalt bőrrészecskék mellé a napi por is berakódik, és a kitágult szőrtüsző-nyílásokat ki kell tisztítani, de nem mindegy hogyan. Naponta kétszer érdemes megmosni az arcot valamilyen bőrbarát, nem allergizáló, ún. bőr közeli, pH-jú tisztítószerrel pl.: Lipacid szappan, Solar Energy szappan, Derma Clear szappan. A GIGI szappanok úgynevezett szappanmentes szappanok, ami azt jelenti, hogy nem tolják el a bőr pH-értéket lúgos irányba, megvédik a bőr savtakaróját, de hatékonyan távolítják el a szennyeződéseket, az elhalt hámsejteket, oldják fel a dugulásokat, pusztítják el a káros baktériumokat. A lúgos szappan a bőrfelület túlzott zsírtalanítása révén végső soron fokozza a faggyútermelést, és mellesleg a faggyúmirigyek kivezető járatának elzáródásában sem ártatlan. A hatékony, mégis kíméletes tisztításhoz érdemes vásárolni egy puha körkefét. A körkefét vízzel nedvesítsük be, majd adagoljunk rá a kozmetikai szappanból és körkörös, lágy mozdulatokkal a szappant a bőrön felhabosítva tisztítsuk meg a bőrt. A szappan maradékát bő vízzel mossuk le az arcról. Fontos hogy a kis kefével kerülni kell az erőteljes dörzsölést! Minden erős nyomás, dörzsölés csak terjeszti a gyulladást azáltal, hogy eloszlatja, bejuttatja a kórokozókat a mitesszerekbe. Ezért ennek a technikáját is jó, ha először megbeszéljük kozmetikusunkkal.

A különböző szárító, alkoholos áttörlésekkel a pattanások kezelésénél csínján kell bánni, mert némelyik a bőr túlszárításával végül pont az ellenkezőjét éri el, fokozott faggyútermelést és az állapot rosszabbodását idézheti elő. A mitesszeres, pattanásos bőr is igényli a hidratálást. A GIGI zsíros bőrre készült hidratálói (Solar Energy hidratáló, Lipacid hidratáló, Derma Clear vízbázisú hidratáló, Derma Clear bőrvédő hidratáló) gyógykozmetikumok, melyek különböző módon pótolják a nedvességet, csökkentik a faggyútermelést és a gyulladást.

Arcápoláshoz vizes alapú fényvédő és hidratáló krémeket használjunk! A zsíros és olajos krémek eltömítik a bőr pórusait, ezért kerülendők. A nappali ápolás célja a hidratálás mellett a bőr zsírosan fénylését csökkentő (ún. mattító) hatóanyagok felvitele. Mattító hatóanyag mindhárom hidratálónkban van, de kifejezett mattító szérum is szerepel termékeink között. (Derma Clear Bőrmattító szérum) A fényvédelem azért fontos, hogy a gyulladt pattanások területén ne pigmentálódjon a bőr, ne keletkezzenek barna foltocskák!

Amennyiben szereti bőrét sminkelni, folyékony hidratáló alapozó vagy színezett nappali krém használata a legjobb választás (Derma Clear Make up, Light Make up), mert a por- és kőpúder eltömítheti a pórusokat. A foltok, gyulladások, bőrhibák elfedésére használjunk speciális korrektort! (Solar Energy korrektor, Lipacid korrektor)

pattanas-eltuntetes-kezeles

„Nyomkodás”

Nagyon nehéz erre írásban tanácsot adni, de kozmetikusként is tisztában van az ember azzal, hogy nem fog páciense minden egyes pattanással a szalonba rohanni.

Ha már hozzányúlunk, akkor helyesen!

A mitesszerek közül házilag kinyomni csak a fekete fejű, nyitott fajtát volna szabad, a fehér közepűeket csak kivételes esetben. Mivel ezek zártak, nem mindig pattannak ki, az erőltetéssel pedig csak rosszabbat teszünk. Pattanásoknál csak az úgy nevezett „érett”, már gennyes fejű, kis nyomásra kiürülőket nyomjuk ki, a gyulladt, vörös duzzanatokat ne nyomogassuk!

A bőr kozmetikai szappanos letisztítása után, mintha inhalálnánk, ki kell gőzölni a bőrt, amitől a pórusok kinyílnak. A kinyomkodás után (Ujjbeggyel, a körmöket ne vájjuk bele a bőrbe felsebesítve azt!) alkoholos fertőtlenítő, pórusösszehúzó hatású oldattal, géllel töröljük le a bőrfelületet (Solar Energy Drying lotion, Lipacid kezelő zselé, Derma Clear aknekezelő zselé). Ezeket a termékeket használhatjuk az „éretlen” pattanások leszárítására, a gyulladások megszüntetésére is. A fertőtlenítés után jól alkalmazhatók a faggyúmirigy-működést szabályzó, pórusösszehúzó, gyulladást csökkentő maszkok is.(Solar Energy iszapmaszk, Lipacid maszk, Derma Clear gyógymaszk) Ezeket a módszereket csak gyakorlott, kozmetikus által „kiképzett” pácienseknek ajánljuk, mert ne feledjük: a művelettel több kárt is okozhatunk, mint hasznot!

Amit minden hétvégén célszerű beiktatni az egy otthoni 20 perces szakszerű ápolás! Először tisztítsa le bőrét a már említett szappanok egyikével! Következő lépésként radírozza le az elhalt hámsejteket (Solar Energy arcpeeling, Regular Peeling, Derma Clear hámlasztó korong). Tegyen fel egy (Solar Energy, Lipacid, Derma Clear) maszkot, melyet 10 perc hatóidő után mosson le a bőrről! A maszk eltávolítása után hidratálja a bőrt (Solar Enery hidratáló, Lipacid hidratáló, Derma Clear vízbázisú hidratáló). Ezt a gyors „kezelést” nagyon meg fogja hálálni a bőr, és ezzel szinte nem hibázhatunk!

A cikk forrása: www.gigicosmetic.hu

Ha a fenti mitesszer és pattanás problémák bármelyikével rendelkezel érdemes minél előbb elkezdeni az arcod kezelését. Szépségműhelyünkben szeretettel várunk kozmetikai kezelésekre és szaktanácsadásra mert a szép arc bőr már nem csak álom!

Bejelentkezés arckezelésre: Fekete Ildikó kozmetikus, +36-30-703-1810 vagy tekintsd meg kapcsolati oldalunkat.

HASONLÓ BEJEGYZÉSEK