3 hasznos tipp a tavaszi arcápoláshoz

Bár a legkeményebb megpróbáltatásokat kétségkívül a tél okozza a bőrnek, a tavaszra való átállás is ugyanúgy okozhat kellemetlenségeket, ezért most hoztam nektek pár olyan tippet, tanácsot, ami segít abban, hogy komfortos érzetű, gyönyörű bőrrel kezdhessétek a tavaszt!

Válts könnyebb hidratálóra!
Amíg télen télen csökken a bőr faggyútermelése, a jó idő beálltával ez visszaáll a “normál” kerékvágásba – száraz bőrűeknek ez jó hír, hiszen a bőr akár komolyabb külső segítség nélkül is képes hatékonyabban megtartani a nedvességtartalmát, és nem szárad már ki olyan könnyen, mint télen, zsíros bőrűeknek viszont picit rossz, mert ismét előtérbe kerül az kifényesedésével való küzdelem, ezért, ilyenkor mindkét bőrtípus esetén érdemes egy könnyed, antioxidánsokban gazdag hidratálókrémre váltani.

gigi-bioplasma

Hámlassz este!
Aki rendszeresen olvas bennünket, már biztosan kívülről fújja, hogy a hámlasztás érzékenyebbé teszi a bőrt a napra, különösen az AHA-sav tartalmú készítmények.

Sokan kérdeztétek már, hogy tavasszal szabad-e hámlasztani, és jó hír, hogy a válasz igen, sőt, kifejezetten ajánlott is, viszont ilyenkor még egy fokkal nagyobb körültekintést igényel a folyamat: innentől már érdemesebb kizárólag este hámlasztani, ezen kívül mindenképpen javasolt minden nap legalább 15, de jobb esetben inkább 30 faktoros fényvédőt hordani!

Használj külön fényvédőt !
A napfény hatására a bőr feszességéért, fiatalos kinézetéért felelő kollagén és elasztin lebomlása fokozódik, ezért a napsugárzás igen nagy mértékben okolható a ráncaink kialakulásáért, ami ellen a leghatásosabban egy módon védekezhetünk: fényvédővel.

Bár mostanában rengeteg arcápolási és sminktermékbe tesznek fényvédő összetevőt, sajnos ezeknek SPF száma általában mégis nagyon alacsony, gyakorlatban megvalósult védelem az elvi értéknek csak egy része szokott lenni, így a jó kis könnyed hidratálótok mellé épp itt az ideje egy min. SPF 30-as fényvédőt beszereznetek, ami már nyárra is átmenekíthető majd. Ezen kívül érdemes figyelni még egy olyan apróságnak tűnő dologra is, mint az ajaksminketek: a sima szájfényeket például érdemes elfelejteni, mert ezek elősegítik, hogy UV sugarak közvetlenül behatoljanak a bőrön keresztül ahelyett, hogy visszaverődjenek a bőr felszínéről, szóval jobba ha rúzsra, vagy legalábbis SPF tartalommal rendelkező alternatívára váltotok!

A cikk forrása: kremmania.hu

HASONLÓ BEJEGYZÉSEK