A rosacea azaz a rózsás arc megjelenésében örökletes tényezők mellett a hormonális változások, gyomor-bélrendszeri betegségek, és az arcbőrön élősködő demodex atkák is fontos szerepet játszanak. A tünetek gyakran 40-50 éves kor körül, a menopauza időszakában jelennek meg. Kialakulhat férfiakon is, de a nőknél gyakoribb.

Előtte

Utána

Az első tünetei az arcpír, csak bizonyos körülmények (stressz, napsugarak, szélsőséges időjárás, erős fűszerek vagy alkohol) hatására jelenik meg az arcon. A rosacea megfelelő kezelés hiányában fokozatosan rosszabbodik. Az arcon eleinte jelentkező enyhe bőrpírt, folyamatosan vörös arc váltja fel. Az erek már nem csak időszakosan tágulnak ki, hanem maradandó hajszálértágulatok jelennek meg. Előrehaladott állapotban már gennyes csomók, vörös göbök, bőrmegvastagodások jelennek meg.

Előtte

Utána

Majd sűrű csoportokban elhelyezkedő csomók összefüggővé válhatnak, faggyúmirigy és kötőszöveti túlburjánzással. Szalonomban olyan rosacea kezeléseket végzek, amikkel a hajszálerek falait erősítem, csökkentem a gyulladásokat, illetve elpusztítom a demodex atkákat. Tudok segíteni az otthoni helyes ápolásban is, így a vendégeimmel összedolgozva nagyon gyors és rendkívűl látványos eredményeket tudunk elérni már az első kezelés sorozat után.