Pedikűr

pedikur-labmukorom

Lábápolás  a jó idő beköszöntével előtérbe kerül. Nincs is jobb érzés mint megszabadulni a zárt cipőktől. Ekkor lábunk  fellélegzik és persze szeretnénk minél szebbé tenni.

Ilyenkor megyünk el a pedikűröshöz. Pedikűrt mindig csak egészséges lábon lehet végezni. A lábápolás szerepe nem csak szépészeti, de komoly betegségeket is megtudunk előzni vele. Háromféle pedikűr létezik: kézi, gépi és kombinált. Én a kézi pedikűrt alkalmazom.

Menete: minden esetben  átvizsgálom a vendég lábát és megkérdezem, hogy történt-e valamilyen változás az előző találkozásunk óta. A körömlakk lemosásával kezdek, ha minden rendben van kezdődik a lábáztatás, itt különböző lábfürdőket is alkalmazhatunk. A kiázott lábakról eltávolítom a feles bőrkeményedéseket, majd az elhalt   körömbőrt eltávolítása következik. A lábkörmöket mindig igény szerint formázom , majd fertőtlenítem a lábat. Ha befejeztem a lábápolást  hidratálókrémet masszírozok a vendégem lábába, ez után jöhet a lakkozás vagy a japán manikűrhöz használt méhviasz  bele polírozása. A nagy sláger mostanában a láb-műköröm.

HASONLÓ BEJEGYZÉSEK