Tudtad hogy? Körömmel és műkörömmel kapcsolatos kérdések

A természetes körömlemez 200-250 körömrétegből áll, amik szorosan tapadnak egymáshoz. A műköröm előkészítés során ebből mindössze 3-4 réteget kell eltávolítanunk. Nem többet!

A körömhold (lunula) egy olyan területe a körömlemeznek, ahol a sejtek még nem szarusodtak el teljesen. Megsérteni ezért sokkal könnyebb. Károsodásuk maradandó körömnövekedési deformitásokhoz vezethet.

A kézi reszelők számozása az egy négyzetcentiméteren található csiszolórészecskék számát mutatja. Tehát minél magasabb a szám, annál finomabb a reszelő. Műköröm rövidítésére illetve formázására 100-180-as, természetes köröm felületére 240-es, polírozáshoz pedig 1200 feletti erősségű reszelőket ajánlott használni.

Az alaplakkot a színes körömlakk alá használjuk egy rétegben, a természetes köröm és a körömlakk közti tapadást biztosítja. Tulajdonságai: általában színtelen, hamar szárad, száradás után matt, ragacsos felületű.

A fedőlakkot a színes körömlakk, illetve az azon elhelyezett bármilyen minta után, egy rétegben felkenve alkalmazzuk, lezárva a körmök díszítését, hosszú csillogást és védelmet biztosítva annak. Tulajdonságai: általában színtelen, lassabban száradó (léteznek gyors-szárító fedőlakkok is), száradás után tükörfényes és sima felületű.

HASONLÓ BEJEGYZÉSEK