Kell e a körmöket műköröm közben pihentetni?

mukorom-pihentetes

A tévhitben szerepel az a tudat, hogy a  műköröm viselését időnként szüneteltetni kell, hogy a körmök pihenni tudjanak. Sokan nem tudják, hogy a körömlemez egy elszarusodott , élettelen szövet. Az elszarusodás folyamán eltávozik a sejtekből a sejtközi folyadék. Az így élettelenné vált sejtek szorosan egymáshoz tapadnak és kiszáradnak, így jön létre a körömlemez. Éppen ezért sem lélegezni, sem pihenni, sem táplálkozni nem tud.

 De mint mindennek ennek a tévhitnek is van valami alapja.  A tippes műkörmöket nehéz felragasztani úgy, hogy ne kerüljön légbuborék a ragasztó és a köröm közé, mert ott már akár ki is alakulhat egy fertőzés.

Az épített körmöket sablon segítségével építem a saját körömre, légmentesen! Ezt az eljárást több szempontból is humánusabbnak tartom. Például nem kell cserélgetni a tippet, a körmöt csak egyszer kell megreszelni, természetesebb, erősebb, tartósabb. Mivel légmentesen építek nem kerülhet oda semmilyen fertőzést okozó anyag. A töltésnél is fertőtlenítő, megbízható és professzionális anyagokat használok. Minden töltésnél új bevonat kerül a körömre, így az nem tud elöregedni. Ezzel az eljárással elérhető, hogy a műköröm töltése akár évtizedeken keresztül szüneteltetés nélkül folytatható legyen !!! 

HASONLÓ BEJEGYZÉSEK