Bőrméregtelenítés 3 egyszerű lépésben

A bőr egész nap méregtelenít, hiszen kiválasztó szerv, de segítheted ebben a munkában néhány nagyon egyszerű trükkel.

A bőr a legkiterjedtebb szervünk, véd a külső hatásoktól, fontos része a kiválasztásnak. Mivel ez a külső burkunk, itt vesszük észre leginkább az öregedést, hiszen itt nemcsak érzékelhető, de látható is, ahogy szinte minden. Az egészséges vagy egészségtelen táplálkozás, a dohányzás, a rendszeres alkohol- és cukorfogyasztás mind nyomot hagy a bőrön, aminek nem árt, ha időnként kap egy kis pihenést.

Bőrméregtelenítés

A szervezet egészének is használ, ha néha pár napig kíméled az emésztőrendszered, és nem fogyasztasz nehéz ételeket, elhagyod az adalékanyagokat és a cukrot. A bőrnek is jót tesznek ezek, de ha szeretnéd, hogy újból rózsás fényben tündököljön, akkor másképpen kell hozzáfogni, igaz, az egész testeddel jót teszel így.

Igyál egy kis zöldet!

A rossz városi levegőnek, a kevés szabadban töltött időnek és a különböző rossz szokásoknak köszönhetően a bőrsejtek oxigénellátása nem mondható optimálisnak. Hogy a sejtek oxigénellátása javuljon, fogyassz klorofillban gazdag turmixokat. Nem kell mást tenned, mint sötétzöld levelű zöldségeket almával vagy banánnal összeturmixolni, és reggel-este fogyasztani. Nemcsak az vér oxigénszintjét emelik, de sok ásványi anyagot és vitamint is tartalmaznak, ami szintén jót tesz a bőrnek.

Szaunázz!

A bőrön – mint a legnagyobb kiválasztó szerven – keresztül minden nap távozik a szervezetből jó sok méreganyag, ezért érdemes intenzív izzadással fokozni ezt, hogy minél nagyobb mennyiségben szabadulhasson meg a szervezet a nemkívánatos anyagoktól. Erre remek megoldás a szauna, azon belül is a kíméletesebb infraszauna, ami belülről melegíti fel a bőrt, és kíméli a szívet.

A rendszeres infraszaunázás nemcsak a felesleges anyagoktól szabadít meg, de a bőr is feszesebb lesz, csökkenhet a narancsbőr, erősödik az immunrendszer. Hetente két-három alkalommal 30-40 perc szükséges ahhoz, hogy az infraszauna valóban ki tudja fejteni áldásos hatásait.

A bőr, ahogy a test méregtelenítése, nem megy anélkül, hogy az ember elhagyná káros szokásait. Bár bizonyos fokig így is hatnak a méregtelenítők, sokkal jobb, ha leteszed a cigit, csökkented az alkohol- és cukorfogyasztást.

Otthoni kozmetika

Egy alapos tisztító rituálé után a bőr üde és rózsás lesz, a pórusok kisebbnek látszanak, javul a tápanyagfelvevő képesség. Ehhez mosd le a sminket, illetve a napi szennyeződést, radírozd át az arcot, majd hajolj egy tál forró víz fölé, mintha inhalálnál, és tartsd a gőzbe az arcod. Így elindul az izzadás, kitágulnak a pórusok, a felesleges faggyú is távozik.

Legalább három-négy percig tartson. Ezután jöhet egy tisztító maszk, amit vehetsz készen is, de ki is keverheted bioboltban vett agyagporból, majd mosd le. Ha mindezzel kész vagy, tonizáld és hidratáld a bőrt, de egy tápláló krém maszkot is feltehetsz.

A cikk forrása: femina.hu

HASONLÓ BEJEGYZÉSEK