Category Archives: Egyéb

Plasma G – Ránctalanítás, feszesítés, rosacea, akne (pattanás) és hegek kozmetikai kezelése

Plasma G: Egy olyan három funkciós készülék, ami a legmodernebb elektrokozmetikai eljárások tökéletes kombinációja. Látványos eredmények már az első kezelése után! A Plasma G kezelések kúraszerű alkalmazása a bőr állapotának és szerkezetének jelentős mértékű és tartós javulását eredményezik. Tökéletes kezelési megoldások az arcbőr fiatalítására, feszesítésére, a pigmentációk kezelésére, a rosacea, akne (pattanás) és a hegek orvoslására. Rádiófrekvenciás funkció: Bipoláris rádiófrekvencia hőenergiává alakul át, ami a hámréteget 30 -40 fokra, az irhát pedig 50 -60 fokra melegíti fel. Ez az eljárás nagyszerűen alkalmazható az enyhébb és a mélyebb ráncok csökkentésére, az újabbak kialakulásának megelőzésére. A bőr rugalmasságáért felelős kollagén rostok átalakulnak, és számuk megemelkedik,ezért a bőr megújul, feszesebb, fiatalosabb, üdébb lesz, megemeli az arckontúrt. Ezzel az eljárással kezelhető még az arc, nyak, toka és a dekoltázs érzékeny területe is, ahol a zsírbontó és bőrfeszesítő hatás együttesen érvényesül. Plazma funkció: A szilárd, .

Mehndi.

A mehndi a henna indiai neve. A mehndi testfestés lelki és terápiás élményt is jelent egyszerre, ez az egyik oka annak, hogy sohasem szokták sietősen végezni. Az egyik legfontosabb alkalom, amikor a nők mehndi díszítést viselnek, az esküvői szertartás. A hennát nagy fáradsággal, kis pálcikákkal viszik fel a bőrre. Ez akár 24 óra hosszat is eltarthat, és meglehetős türelmet igényel a menyasszony részéről. Ebből pedig az következik, hogy a legtürelmesebb menyasszonyon lett a legszebb és a legsötétebb árnyalatú minta. Ezért a mehndi hagyományok szerint a leendő asszonynak semmiféle házimunkát nem kell végeznie mindaddig, amíg le nem kopik a bőréről a henna. ( Sumita Batra )

Hol viseljük a henna tetoválásunkat?

Lehet, hogy a divatot meghatározó topmodellek nagy lelkesedéssel tették a magukévá az indiai hagyományokat, de a nyugati nők testüknek olyan tájait festik ki, amelyekre egy ázsiai nő nem is gondolna. Nyugaton például a köldök rendkívül alkalmas helynek kínálkozik egy hennával rajzolt kör viselésére, míg a hát, mint afféle nagy összefüggő festővászon, nagyobb és kifinomultabb minták elkészítésére is megfelel. Mindkettő tökéletesen kívül esik a mehndi eredeti hagyományai által diktált helyeken. Terjedőben vannak a modellek és a popsztárok körében a korábban oly népszerű állandó tetoválásokat kiegészítő apróbb hennaábrák. A tetoválás kedvelt testtájai, mint a boka, a csukló, a csípő és a nyakszirt egyben a legérzékenyebbek is, így a tűvel való tetoválás kellemetlen és fájdalmas, hennával azonban ezek is gyorsan és fájdalommentesen befesthetők. Mivel a henna élettartalma maximum három hét, a henna arra is jó, hogy kedvünkre kísérletezzünk, kipróbáljunk egy – egy .

Mi a teendő hennafestés után?

Az általam kikevert hennapépet tölcsér segítségével rajzolom fel a bőrre. Hennafestés után még 20 -30 percig vigyáznod kell, hogy el ne kenődjön a minta. Ha még is elkented akkor minél hamarabb gyere vissza mert még kitudom javítani. Minél tovább marad a henna a bőrön, annál jobb. Általában 2 – 12 óra szükséges a felszívódáshoz. Amikor kiszáradt a henna, akkor már magától is elkezd leperegni. Ilyenkor a kezeddel finoman dörzsöld le a bőrödről. Fontos, hogy még 1 – 5 órán keresztül ne érje víz. A minta kezdő színe minden esetben, halvány narancsos színű. A kellő színárnyalatott kb: 24 – 48 óra múlva éri el. Tartóssága 1 maximum 3 hét, amely némileg kitolható ha olajozod, de testápolóval ne kenegesd, mert az kikoptatja.  3 órával a festés után, ledörzsöltem a mintát. A henna helyén ott van a halvány narancsos árnyalat.

Mire jó a henna?

A dekorativitása mellett nagyon sok más hasznos tulajdonsága is van, mivel például fertőtlenítő és szövetösszehúzó hatása révén meg is tisztítja a bőrfelületet, de  a nap ellen is teljes védelmet nyújt. Egyes bőrpanaszok kezelésére is alkalmas és kondicionálóként is használható, amely rugalmassá, puhává és simává varázsolja a bőrt. ( Sumita Batra )