Amit a körömlakkokról tudni érdemes III.

A lakkok színeinek tárháza kifogyhatatlan, lényeg a folyamatos megújulás. Az aktuális divat-szín trendeken kívül ma már különböző csillogás-trendek is vannak. Most kiemelkedően sikeresek a holoprizmatikus (Holoprism) színek, amelyek eltérő irányokból nézve különböző színben csillognak. A közeljövő legújabb típusú különleges lakkja pedig folyékony kristályt (Liquid Crystal) fog tartalmazni.
 
A színes lakkokba a gyártás folyamán belekevert színezőanyagok (pigmentek) mindig rontják a tapadást és elszínezik a saját körmöt, ezért valamilyen alapozó lakkot kell kennünk a színes lakk alá.
Az alapozó lakkok egyik speciális típusa a barázdakitöltő (Ridge Filler) alapozó, amelybe valamilyen töltőanyagot tesznek (általában magnéziumport). Léteznek körömerősítő alapozó lakkok is különböző vitamin- és ásványi adalékokkal (Calcium, Titánium, Protein stb.), de ezek önmagukban -a szarulemez-rétegekbe való nehéz felszívódás miatt-  nem elegendőek körömerősítéshez; mindig ki kell egészíteni a kezelést egy vitaminos bőrolaj körömbőrbe masszírozásával. Ez a leghatékonyabb módja, hogy a körömerősítő anyagokat a növekedési zónán (mátrixon) keresztül a körömbe juttassuk. Jó minőségű bőrolaj bemasszírozása nem csak manikűrnél, de műkörömnél is erősít, mivel a hatóanyag a műkörmöt „hátulról megkerülve" a mátrixon keresztül eljut a megfelelő helyre. 

A színes lakkokban lévő színezőanyag sajnos a lakk fényét is tompítja, ezen kívül a lakkot  puhábbá (így könnyebben kopóvá) teszi és a száradási időt is növeli. Ezért teszünk a színes lakkok tetejére értelemszerűen fényesítő- (High Shine), védő- (Defender) ill. gyorsszárító (Fast Dry) fedőlakkokat.

Jákob Zoltán
Termékfejlesztő mérnök
Elite Cosmetix

( Szépítész )

 

További blog bejegyzések:

További szépségápolási ajánlataim számodra:

blog-1 blog-2 blog-3 blog-4