A kezek titkai …

Az arc mellett a kéz az a testrészünk, ami a „legnyilvánosabb", látszik és láttat. Pusztán a kéz alapján is könnyű kitalálni, hogy melyik archoz tartozik, éppannyira egyéni, ugyanakkor sokat elárul tulajdonosáról. Ebben a szellemben folytatjuk előző számunkban megkezdett kézdiagnosztikai anyagunkat.

Ha az ujjak megfeszítés nélkül is egymáshoz simulnak, az illetőnek nagyon fontos a testi érintés, a közelség. Szó szerint simulékony alkat. Ha viszont „lyukak" mutatkoznak az ujjak között, inkább távolságtartó emberrel van dolgunk, aki lehetőleg szombaton nem megy piacra, nem megy le az aluljáróba, és rosszul érzi magát a vállalati rendezvények sűrűjében is.

Hajlékonyak az ujjaink, a csuklónk? Hajlékony a személyiségünk is. A merev kéz merev embert mutat. A régi Keleten a kislányok kéztornát gyakoroltak, hogy minél hajlékonyabb és kecsesebb legyen a kezük. Sok indiai táncosnő ma is képes megérinteni a csuklóját visszahajlított ujjaival.

Nézzük a kézhátat! A szőr itt is az erőteljes tesztoszteron-termelés jele, az ilyen kéz hölgyeknél aggasztóan emlékeztet a fekete özvegy nevű pókra. A májfoltok szó szerint a máj túlterhelődését mutatják. A kézfej elszíneződései a keleti orvosi gyakorlatban fontos diagnosztikai jelentőséggel bírnak.

Csippentsük meg a bőrt kézfejünkön! Vékony, apró ráncok képződnek ujjaink között? Ez esetben vékony, érzékeny a bőrünk, érdemes hidratálni, krémezni – ez szó szerint vastagabb védőréteget biztosít, lelki értelemben is szigetel a világgal való kapcsolatunkban. A „vastagbőrű" emberek eleve masszív szigetelőréteggel bírnak, őnáluk inkább az a probléma, hogy nem érzékelik a környezet finomabb jelzéseit, és a saját jelzéseik a vékonybőrű emberek számára otrombának tűnnek.

Nézzük meg az ujjak végét, az utolsó ujjpercet! Ovális vagy szögletes, netán csúcsos az ujjak végződése? A szögletes tárgy, mondjuk egy kocka nehezen gurul – a „kockaujjú" ember szögletes, sokra tartja a szabályokat, nehezen változtat megszokott rutinján, viszont nagyon megbízható és stabil személyiség. Az ovális tárgy, mondjuk egy tojás már könnyebben gurul: az ilyen ember könnyen mozdul, változtat, viszont nagyon érzékeny, törékeny, sértődékeny. A csúcsíves ujjvég még inkább „kihegyezett antennákat" jelez. Sok médium képességű embernek vannak ilyen hegyes ujjai, amivel szinte „kitapogatja a jövőt". Ha megnézzük a mindenkori körömdivatot, az jól mutatja, hogy az ujjvég formák meghosszabbításaként zárul a körömvég is. A mesebeli boszorkány körme például mindig hegyes, karomszerű. Jelenlegi bizonytalan korunkban kívánatos tulajdonság a céltudatosság, kitartás, stabilitás: a hosszú (mű)körmök tehát egyenesen végződnek.

Simítsuk le tenyerünket az asztalra! Teljesen rásimul? Ez olyan emberre jellemző, aki tud és szeret lazítani. A tenyérizmok is izmok, krónikus stressz esetén ezek feszessége is fokozott, még „alapállapotban" is! A bizonytalan, önbizalom-hiányos ember keze kupolaszerűen helyezkedik el az asztalon. A másik véglet a „lepényhal" kéz, ami löttyedten omlik az asztalra: az ilyen ember elomlik a kanapén is, szereti, ha kiszolgálják, és az egész wellness-iparágat az ő kedvéért találták ki. Sportra rábeszélni szinte lehetetlen, amolyan „használat előtt felrázandó" ember. A visszahajló ujjvégek tulajdonosa sokszor meggondolja magát, gyakran hallhatjuk tőle, hogy „igen, de…"

Létezik a könnyen felismerhető „ragadozó kézforma" is: pontosan olyan, mint a ragadozó madarak karmos lába, amivel megragadják zsákmányukat. Az ilyen kezek tulajdonosai rendszerint nagyon is céltudatos hölgyek, ujjaik még alaphelyzetben is feszesek és kampósan behajlanak, prédára várva. Beszéd közben a levegőbe karmolásznak, és csörgetik a gyűrűiket. A média világában gyakran látunk ilyet, sokszor még vérvörösre festett karmokkal is fokozzák az összhatást. Jaj annak a férfinak, aki egy ilyen „vadász" karmaiba kerül! ( Szépítész )

További blog bejegyzések:

További szépségápolási ajánlataim számodra:

blog-1 blog-2 blog-3 blog-4