Sokak vágya a tökéletes arcbőr. Az, hogy ez elérhető-e, nagyon sok mindentől függ. Hogy ki milyen adottsággal és bőrtípussal születik az meghatározó lehet, de ma már olyan eszközök és anyagok vannak a kezünkbe, amikkel nagyon sokat javíthatunk a bőrünk adottságain. A genetikai adottságokon kívül a legfontosabb, hogy figyeljünk oda magunkra, és a testünkre. Nem elég csak kívülről kenegetni az arcunkat, oda kell figyelnünk az étkezési szokásainkra és az alvásunkra is.

Az első lépés mindig a helyes bőrdiagnosztika felállítása. Jobb, ha ezt szakemberre bízod, mert nagyon sok minden összeállásból lehet megmondani a helyes eredményt. Amennyiben meg van az eredmény, akkor át kell beszélni az étkezési és alvási szokásaidat is. Nagyon sok vendégemnél ételintolerancia áll a problémás bőr hátterében, de kiváltó ok lehet allergia, gyomorproblémák, menstruációs zavarok, menopauza, gombák, de akár atkák is.

Éjszaka zajlik le a szervezet méregtelenítő folyamata. Elengedhetetlen az egészséges szervezet működéséhez a mély pihentető alvás. Amennyiben többször felébredsz, forgolódva hánykolódva alszól, akkor ezek a fontos méregtelenítő folyamatok nem tudnak rendesen lezajlani. Ma már gyógyszerek nélkül is lehet mély pihentető alvásban részed. Segítek, ha nem ismersz ilyen készítményeket. Amennyiben átbeszéltük és rendeztük az étkezési és alvási szokásainkat, foglalkozzunk ismét az arcbőrrel.

Az elsődleges feladat az arcbőr megtisztítása, naponta kétszer. Mindig a bőrtípusnak megfelelő készítményeket ajánlok, de amennyiben lehet én a savas lemosókat preferálom. Az arcradírozása a következő lépés. Heti 1-2 alkalommal érdemes ezt elvégezni, lehetőleg finom szemcsés vagy zselés állagú radírral. Ezek a kémiai radírok nem okoznak karcolásokat, károsodásokat a bőrön. Nagyon sok hatóanyagot juttathatunk be a bőrünkbe a különböző szérumok segítségével.

Az otthoni ápolás nagyon fontos eleme a jól megválasztott krém. Ez lehet nappali fényvédős, és éjszakai tápláló vagy akár savas krém is. Ezeket a krémeket kiegészíthetjük bőrhalványító krémekkel is, amik a pigmentfoltok ellen nagyon hatásosak. Természetesen az otthoni ápolás mellet nagyon fontos szerepe van a kozmetikai kezeléseknek is. A megfelelő tisztítás után a kezeléseknél, én mindig nagyon magas hatóanyagú készítményeket használok. Ezekkel feltöltöm az arcbőrt, ami az otthoni ápolással és akár táplálékkiegészítők használatával csodás eredményeket hozhatnak. A mai tudomány már ott tart, hogy nem csak kezelni vagy lelassítani tudjuk az öregedési folyamatokat, de akár vissza is fordíthatóak, a megfelelő termékek használatával.