3 dolog, ami tönkreteszi a körmeidet töredezés, sárgulás, lassú növekedés

3 dolog, ami tönkreteszi a körmeidet töredezés, sárgulás, lassú növekedés. Könnyen búcsút mondhatsz a szép és egészséges körmöknek, ha nem figyelsz oda. Nemcsak a vitaminhiány vagy a kézfej elhanyagolása vezethet a körmök elgyengüléséhez, töredezéséhez – ennél sokkal egyszerűbb dolgokkal is elintézheted a sorsukat egy időre. Íme, három dolog, amit jobb elkerülnöd, ha nem szeretnél sárga, hepehupás és lassan növekedő körmöket!

korom-lakkozas

Rendszeres lakkozás – A színesre festett köröm nagyon jól mutat, és nemcsak a kezedet, de az egész megjelenésedet feldobja, ám néha nem árt egy kis szünetet tartani. A körömlakk ugyanis szárító hatású, ráadásul – alapozó lakk használata nélkül – befogja a körmöt, ami így besárgul, természetellenes árnyalatot vesz fel.

Ez nemcsak a köröm felszínére vonatkozik, ezért az elszíneződést nehéz eltüntetni a körömlemez elvékonyítása nélkül. A legtöbb, amit tehetsz, ha megvárod, míg lenő a sárga rész, ez azonban több hétbe is beletelhet.

Nemcsak a lakk, de az eltávolítására alkalmazott lemosók is szárítják a körmöt és a mellette lévő bőrt – különösen az acetontartalmú készítmények -, ez pedig a körömágy fájdalmas kirepedeződéséhez vezet. Időnként tarts egy-egy hét szünetet a két lakkozás között, amikor teljes tatarozást végzel a kézfejeden. A szép, ápolt, természetes körmök éppen olyan nőiesek és esztétikusak, mint az igényesen kilakkozott köröm.

Fontos! Akármekkora kísértést érzel, hogy lepattintgasd vagy lehúzd a körmeidről a felpattogott körömlakkot, állj ellen! Ezzel ugyanis nemcsak a lakkot, de a körömlemez felső rétegét is felsérted, eltávolítod.

mukorom-megovja-kormoket

Műköröm – A műköröm sokaknak segíthet abban, hogy a saját körmeiket korrigálják, a viselésének megvannak a hátulütői is. Akármilyen korszerű technikával készül is, a műköröm folyamatos 3-4 éves használat után bizony megviseli a természetes körmöket. Minél tovább hordod, annál nehezebb dolgod lesz az egészséges állapot visszanyerésével, és a helyreállítás hosszabb időt vesz igénybe. Ezért fél évente vagy évente hagyj 1 hónap szünetet.

Veszélyes tevékenységek – Fontos, hogy ha olyan tevékenységet végzel, amely során károsodhatnak a körmeid, viselj kesztyűt! Ilyen lehet a kertészkedés, a tisztítószerek használata, de sokaknál még egy egyszerű mosogatás is felpuhíthatja a körmöket.

Nem csupán a vegyszerek tehetnek kárt a körömben, és nem csupán a lakk színezheti el a felületét. A dohányzás besárgíthatja a körmöket – ugyanúgy, ahogyan a fogakat -, sőt, még a kezed bőrét is: ez a füst nikotintartalma miatt van. Érdemes tehát megfontolni a leszokást, mert a cigaretta nemcsak a körmöket, de az egészséget is károsítja.

A cikk forrása: femina.hu

HASONLÓ BEJEGYZÉSEK